Springstraps.nl - RVS Springstraps voor Duikvinnen

Springstraps


RVS springstraps bieden een aantal zeer belangrijke voordelen boven traditionele rubber of siliconen finstraps:

Springstraps zijn onbreekbaar

Springstraps worden gemaakt van een aantal stevige onderdelen; RVS veren, RVS bevestigingsdraden en delrin tonnetjes. Deze onderdelen zijn stuk voor stuk nagenoeg onverwoestbaar, in tegenstelling tot traditionele straps die bestaan uit plastic gespen en siliconen straps. Om deze reden zul je bijna geen duikers vinden die hun RVS springstraps verslijten.

Springstraps zijn geschikt voor iedere schoenmaat

Omdat springstraps erg flexibel zijn is het mogelijk om dezelfde straps te gebruiken voor verschillende schoenmaten. Bij traditionele siliconen straps zou men de straps vaak moeten verstellen met behulp van de gespen.

Je kunt nergens achter blijven haken

Door het ontbreken van gespen en het gebruik van tonnetjes hebben RVS springstraps een zeer laag profiel. En een laag profiel is belangrijk voor duikers die veel duiken in een omgeving met lijnen, zoals technische duikers en grotduikers.

Gemak bij het aan- en uittrekken

De straps maken het aan- en uittrekken een gemakkelijke zaak, want er zijn geen clips om eerst los te maken.

Ze zijn te monteren op bijna alle soorten duikvinnen

Er zijn meerdere modellen verkrijgbaar die geschikt zijn voor verschillende soorten vinnen. Kijk bij Montage voor duidelijke instructies voor het monteren van RVS springstraps op Jetfins of gewone duikvinnen.

Wat maakt onze RVS springstraps zo speciaal?

Springstraps.nl maakt al meer dan vijf jaar betrouwbare RVS springstraps voor de technische duikgemeenschap. Toen wij begonnen met de fabricage van onze straps waren ze nog niet commercieel verkrijgbaar in de Benelux. Ondanks dat het aanbod RVS springstraps tegenwoordig groot is kiezen vele duikers nog steeds voor de modellen van Springstraps.nl omdat:

De veren zijn gemaakt van zeewater bestandig RVS

Om de beste eigenschappen voor de veren te krijgen, worden ze speciaal gemaakt op de gewenste specificaties. Het materiaal is zeewater bestendig RVS, op een specifieke wijze gehard om een balans te vinden tussen veerkracht en taaiheid. Dit is nodig om na oprekken weer in de oude vorm terug te komen en niet uit te lubberen.

De veren zijn voorzien van een dubbel oog

De veren beschikken ook over dubbele ogen voor een stevige bevestiging op de duikvin. De veren zijn voorzien van een dubbel gewonden oog, wat bij het van de oprekken springstrap voorkomt dat het oog open buigt en los schiet.

De veren zijn voorzien van nylon cavelijn

In de veer zit nylon cavelijn om te voorkomen dat de veer overstrekt wordt.

De kwaliteitsbescherming van de veer

De beschermslang om de veer heen moet niet te stug zijn, ook in koud water. De bescherming moet ook zorgen dat de straps goed op de hak van de schoen blijven zitten. Hierbij is er keuze tussen siliconen slang (springstraps Classic) en nylon webbing (springstraps New style).

De tonnetjes zijn gemaakt van onverwoestbaar Delrin

De tonnetjes zijn gedraaid uit één stuk onverwoestbaar Delrin, een hoogwaardige kunstof dat niet door zonlicht, koude of zeewater zijn eigenschappen verliest. De tonnetjes zijn hierdoor vormvast en zorgen voor een gestroomlijnde aansluiting op de vinnen.

De protectiehulzen zijn gemaakt van PE

De protectie hulzen die worden gebruikt bij montage op gewone duikvinnen zijn gemaakt van Polyethileen (PE), een taaie kunstof dat ook niet zijn eigenschappen door zonlicht, koude of zeewater. Deze protectie huls voor een gestroomlijnde aansluiting op de vinnen.

Een goede afwerking

De afwerking van de straps beter is dan bij straps in dezelfde of hogere prijsklasse.

Niet voor niets zijn onze straps al vele jaren in gebruik bij verschillende technische duikteams in binnen- en buitenland.

Ook springstraps monteren op je eigen duikvinnen? Bestel nu en laat direct een setje thuis bezorgen.

 
Springstraps.nl - RVS Springstraps voor Duikvinnen

Springstraps.nl - RVS Springstraps voor Duikvinnen

Springstraps.nl - RVS Springstraps voor Duikvinnen

Springstraps.nl - RVS Springstraps voor Duikvinnen


Copyright © 2006 Springstraps.nl - Disclaimer - Leveringsvoorwaarden